Skip to content

Cursus genealogie voor beginners in Evere

by Patrick Vanhoucke on juli 8th, 2010

In het najaar organiseert de gemeente Evere in samenwerking met VVF-Brussel een cursus “Genealogie voor beginners”. De cursus bestaat uit zes lessen die telkens plaatsvinden op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste drie dagen zijn theorielessen in het gemeentehuis van Evere. De volgende dagen gaat u op stap.

 • Les 1: zaterdag 11 september 2010
  Ik start: kennismaking. Hoe maken we onze stamboom aan de hand van de eigen documenten over geboorte, huwelijk, overlijden…? Wat vinden we op ARCH-e-VERE (digitaal bevolkingsarchief in de openbare bibliotheek van Evere)?
 • Les 2: zaterdag 9 oktober 2010
  Ik klim op in de tijd: bespreking resultaten opdrachten. Presentatie van verschillende mogelijkheden om te starten bij het opmaken van uw stamboom en wat u ermee kunt bereiken.
 • Les 3: zaterdag 30 oktober 2010
  Ik zoek verwanten op: genealogie via pc en internet. Leren zoeken op het internet. Welke programma’s en fora bestaan er die ons kunnen helpen bij onze opzoekingen?
 • Les 4: zaterdag 6 november 2010
  Ik sta niet alleen: bezoek aan het Rijksarchief te Brussel I (Anderlecht). Wat is er te vinden in het Rijksarchief en hoe doen wij opzoekingen met microfilms? Vertrek met de bus aan het gemeentehuis van Evere.
 • Les 5: zaterdag 4 december 2010
  Ik documenteer mij: bezoek aan het Nationaal documentatie- en studiecentrum voor familiegeschiedenis van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde in Merksem. Elke deelnemer ontvangt ter plaatse een lijst van wat er in het documentatiecentrum te vinden is betreffende zijn naam en familie. Vertrek met de bus aan het gemeentehuis van Evere.
 • Les 6: zaterdag 18 december 2010
  Ik zoek verder: bezoek aan de Service de Centralisation des études Généalogiques et Démographiques de Belgique (SCGD). De SCGD is de Franstalige tegenhanger van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde. Vertrek aan het gemeentehuis van Evere. We gaan te voet naar de Anatole Francestraat 31 in Schaarbeek.

Praktisch

 • Datums: zaterdag 11 september, 9 oktober, 30 oktober, 6 november, 4 december en 18 december 2010, telkens van 14.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis van Evere (tenzij bij studiebezoeken).
 • Prijs: 15 euro voor 6 lessen, documentatie en bezoeken inbegrepen.
 • Inschrijven: stuur uw inschrijving vóór vrijdag 3 september 2010 naar: Gemeentebestuur Evere, dienst Opvoeding en Vrije Tijd, S. Hoedemaekerssquare 10, 1140 Evere; of via e-mail naar sderaedt@evere.irisnet.be.
 • Betalen: op rekening 091-0001433-07 van het Gemeentebestuur Evere.

Download hier de volledige folder.

From → agenda derden

2 Comments

Trackbacks & Pingbacks

 1. Tweets that mention Cursus genealogie voor beginners in Evere | VVF-Brussel vzw -- Topsy.com
 2. Verslag ontmoetingsnamiddag 19 februari 2011 | VVF-Brussel vzw

Comments are closed.