Skip to content

Bezoek aan het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB)

by Patrick Vanhoucke on juni 16th, 2011

Op zaterdag 25 juni 2011 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur een bezoek brengen aan het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB). Het AMVB is een pluralistische instelling die in het Brusselse gewest zorgt voor de verwerving en het beheer van archieven van Nederlandstalige Brusselse organisaties, personen en families. Ook voor de genealoog is hier vaak nuttige informatie over Brusselse families of personen te vinden.

Om 14.00 uur krijgt u een rondleiding van archivaris Mariet Calsius, die de doelstellingen en de werking van het AMVB uitlegt. Aansluitend licht secretaris Patrick Vanhoucke van VVF-Brussel de samenwerking met het AMVB toe: VVF-Brussel is begonnen met de gefaseerde oprichting van een genealogisch documentatiecentrum en kan hiervoor een beroep doen op de bestaande infrastructuur en de collecties van het AMVB. Ook kunt u op een aantal zaterdagen per jaar voor advies over uw stamboomonderzoek bij VVF-Brussel in het AMVB terecht. De namiddag wordt afgerond met een toelichting over de uitgebreide verzameling genealogische links die VVF-Brussel op haar website heeft ondergebracht.

Wie genealogische vragen heeft is reeds vanaf 10.00 uur welkom in het AMVB. Ook na de rondleiding kunt u nog vragen stellen.

U vindt het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelen van het AMVB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.