Skip to content

Lezing: Een misverstand in de Marollen

by Patrick Vanhoucke on december 28th, 2018

Lezing: Een misverstand in de Marollen
Zaterdag 25 mei 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Van alle Belgische volkswijken is de Marollen in Brussel ongetwijfeld de bekendste. In 2018 publiceerde Brusselkenner en gids Luc Surdiacourt er een boek over. Daarin ontsluiert hij de etymologie van de naam “de Marollen”, omdat hij aan de oorsprong ervan begon te twijfelen tijdens de voorbereiding van een gidswandeling in de wijk. Archiefonderzoek leidde uiteindelijk tot het boek waarin hij het ‘eeuwenoud misverstand’ opheldert.

Tijdens deze lezing gaat de auteur in op de geschiedenis van de Marollenwijk en op het onderzoek dat hij heeft verricht om het misverstand op te helderen dat er over de naamgeving van deze wijk bestaat.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.