Skip to content

Voorstelling Familiegeschiedenis.be en GeneaWiki

by Patrick Vanhoucke on februari 22nd, 2013

Op zaterdag 23 maart 2013 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) kennis maken met twee nieuwe digitale genealogische projecten. Deelname is gratis. Gebruik het onderstaande formulier om uw aanwezigheid te bevestigen.

Eind 2012 lanceerde Familiekunde Vlaanderen het digitale portaal Familiegeschiedenis.be. Dit portaal is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in het familieverleden. U vindt er een multimediale stap-voor-staphandleiding om uw eigen familiegeschiedenis te schrijven, uitleg over bronnen en een hele reeks nuttige tools en links. Valerie Vermassen van Familiekunde Vlaanderen stelt de nieuwe website voor.

In 2007 publiceerde Familiekunde Brussel de “Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest”. De gids kende een groot succes, maar was na ruim vijf jaar dringend aan herziening toe. Om voortdurend geactualiseerde gegevens te kunnen bieden, besliste Familiekunde Brussel om de gids voortaan digitaal onder de vorm van een wiki uit te geven. Patrick Vanhoucke van Familiekunde Brussel stelt de GeneaWiki voor.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.