Skip to content

Jean d’Osta en zijn publicaties over (verdwenen) Brusselse straten

by Patrick Vanhoucke on augustus 25th, 2018

Jean d’Osta (Brussel, 1909-1993) was een schrijver en historicus die heel wat publiceerde over Brussel en het Brusselse dialect. Als folklorist en humorist was d’Osta de bedenker van het personage Jef Kazak. Hij heeft in de gemeente Vorst een straat die naar hem is genoemd. En op de gevel van de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk aan het Vossenplein in de Marollen werd een herdenkingsplaat te zijner nagedachtenis aangebracht.

Voor genealogen en heemkundigen is vooral het historisch werk van d’Osta van belang, met name zijn werken over de (verdwenen) buurten en straten van Brussel. We geven een opsomming en hun beschikbaarheid.

Les Rues disparues de Bruxelles, Bruxelles, Rossel, 1979.
Beschikbaarheid: AMVB Brusselse bibliotheken
 
Dictionnaire historique et anecdotique des rues de Bruxelles. Bruxelles, Paul Legrain, 1986. Réédition : Bruxelles, Le Livre, 1995.
Beschikbaarheid: AMVB Brusselse bibliotheken
 
Dictionnaire historique des faubourgs de Bruxelles. Bruxelles, Paul Legrain, 1989. Réédition : Bruxelles, Le Livre, 1996.
Beschikbaarheid: AMVB Brusselse bibliotheken

 

From → publicaties

Comments are closed.