Skip to content

Beginnerscursus: “Wat weet mijn (klein)kind van mijn (groot)ouders?” — 21.09.2024

by Patrick Vanhoucke on december 14th, 2023

Beginnerscursus: “Wat weet mijn (klein)kind van mijn (groot)ouders?”
Zaterdag 21 september 2024 van 14.00 tot 17.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Cursus van Familiekunde Brussel voor beginnende stamboomonderzoekers of voor wie behoefte heeft aan een opfrissing genealogie. Onder de deskundige leiding van Nand Staes gaat u op zoek naar uw familiaal verleden en ontdekt u hoe u uw eigen familiegeschiedenis kunt ontrafelen.

Wat mag u verwachten? Een greep uit de rijkgevulde syllabus:

  • bronnen (gegevens, familie, registers, wetgeving)
  • informatiedragers (papier, microfilm, internet)
  • lezen van akten (oud schrift, Latijn, datums, leestekens, namen, fouten, begrafenisregisters)
  • werkmethodieken (volgorde, logboek, potlood en papier, foto’s, software)
  • presentatie van resultaten (tekstuele en grafische rapporten, website, familiegeschiedenis)

Deze cursus krijgt een vervolg op 19 oktober met onze workshop “Genealogie en internet” en op 16 november met het genealogisch praatcafé. Als u nu meteen ook voor de workshop “Genealogie en internet” inschrijft, dan betaalt u slechts 15 euro (met andere woorden: u neemt dan gratis aan de workshop “Genealogie en internet” deel).

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Deelname kost 15 euro, een syllabus is in de prijs inbegrepen.

Vul uw lidnummer in om (indien van toepassing) voor de vermelde korting in aanmerking te komen.
Als u tegelijkertijd inschrijft voor de Beginnerscursus (september) en voor de workshop Genealogie en Internet (oktober), dan betaalt u slechts 15 euro.
De persoonlijke gegevens die u hier invult zullen worden gebruikt om u over deze activiteit te informeren en indien nodig te contacteren, en om u over verdere activiteiten en de werking van Familiekunde Brussel te informeren.

From → agenda

Comments are closed.