Skip to content

Lezing: Het huis van je voorouders in Brussel

by Patrick Vanhoucke on december 17th, 2017

Lezing: Het huis van je voorouders in Brussel
Zaterdag 23 juni 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Beroepsgenealoog Jan Caluwaerts neemt ons mee op weg naar onze Brusselse voorouders. Droom je ervan om te weten waar precies die voorouders woonden? Misschien staat hun huis er nog of kunnen we ons op een andere manier een goed beeld vormen van de buurt waar ze woonden en werkten. Brussel is een uitdaging, want de vijfhoek telde tijdens het Ancien Régime 6 parochies en was verdeeld in maar liefst 40 wijken met in totaal een 12.000 percelen. Als je goed bent voorbereid, hoeft het geen tijdrovende klus te zijn om te achterhalen in welke straat en op welk perceel je voorvader in de 18de of 19de eeuw woonde. Zo kom je ook sneller andere archieven op het spoor i.v.m. opleiding, beroep, wel en wee.

Aan de hand van enkele treffende voorbeelden legt Jan Caluwaerts uit welke weg je bewandelt om in het doolhof van parochies, wijken en percelen (redelijk) snel het huis van je voorouders te vinden. De nadruk van de lezing ligt op onderzoek tijdens het Ancien Régime, maar ook 19de-eeuwse bronnen komen aan bod.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.