Skip to content

Introductie paleografie (oud schrift)

by Patrick Vanhoucke on december 27th, 2013

Op zaterdag 29 maart 2014 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) deelnemen aan een workshop paleografie (oud schrift).

Wie regelmatig archiefstukken ter hand neemt, merkt dat de handschriften vaak moeilijk te lezen zijn. Een onleesbaar woord betekent vaak een verkeerde of onvolledige interpretatie van de tekst. Lesgeefster en archivaris Lieve De Mecheleer leert u met de hand geschreven teksten te ontcijferen. Er wordt aandacht besteed aan de theorie van de paleografie, maar de klemtoon ligt op de praktijk van het lezen.

U vindt het AMVB op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelafstand van het AMVB.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.