Skip to content

Lezing over de figuur van Lodewijk de Raet

by Patrick Vanhoucke on december 27th, 2013

Op zaterdag 24 mei 2014 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) komen luisteren naar Eva Schandevyl die vertelt over de figuur van de Brusselaar Lodewijk de Raet (Brussel 1870 – Vorst 1914).

Naar aanleiding van zijn 100 jaar overlijden onderzocht Eva Schandevyl de gewezen en actuele betekenis van Lodewijk de Raet voor de opbouw van het sociaal-cultureel werk. Ze maakt hiervoor gebruik van het archief van de Stichting Lodewijk de Raet in het AMVB.

Eva Schandevyl is doctor in de Geschiedenis en momenteel verbonden aan de Vakgroepen Metajuridica en Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel.

U vindt het AMVB op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelafstand van het AMVB.

Deze lezing is een organisatie van het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB). Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen of het AMVB betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda derden

Comments are closed.