Skip to content

Workshop “Inleiding tot het Latijn in de parochieregisters”

by Patrick Vanhoucke on augustus 21st, 2016

Opgelet: om redenen buiten onze wil (onderhoud hoogspanning in het AMVB) werd deze activiteit verplaatst naar zaterdag 29 oktober 2016. Indien u reeds was ingeschreven en op zaterdag 29 oktober niet aanwezig kunt zijn, geef ons dan een seintje via ons contactformulier. Wij verontschuldigen ons mede namens het AMVB voor het ongemak. Om in te schrijven gebruikt u uitsluitend het onderstaande inschrijvingsformulier.

Op zaterdag 29 oktober 2016 organiseert Familiekunde Brussel een workshop “Inleiding tot het Latijn in de parochieregisters”

Waar en wanneer?
Familiekunde Brussel, Arduinkaai 28, 1000 Brussel
zaterdag 29 oktober 2016 van 14.00 tot 16.00 uur

Met deze workshop richt lesgeefster Riet Vanhaecke zich tot beginnende genealogen die een basis in het interpreteren, lezen en vertalen van akten uit de parochieregisters willen verwerven. Voorkennis is niet vereist.

Aan de hand van meerdere, duidelijk leesbare teksten, gaan we op zoek naar standaarduitdrukkingen in Latijnse doop-, huwelijks- en begrafenisakten. Hierbij worden het gebruik, hun betekenis en een aantal varianten toegelicht. Als afsluiter wagen we ons ook even aan een aantal akten in oud schrift.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.